Τετάρτη 3 Ιουλίου 2024

«η συμβιωτική περιπέτεια», μια βιβλιοπαρουσίαση!

 30 Ιουνίου 2024
 
 
Τελευταία μέρα του Ιούνη, τρίτη μέρα στην Κάρυστο και πάμε να παρακολουθήσουμε μια παρουσίαση βιβλίου. Μα που αλλού; Στη Χόβολη βέβαια! Στη φιλόξενη και καλόγουστη αυλή της.


Το βιβλίο που θα παρουσιάζονταν είναι το τελευταίο του Γιάννη Μανέτα με τίτλο «η συμβιωτική περιπέτεια», ένα βιβλίο με θέμα τις βιολογικές και κοινωνικές συνέπειες της εξημέρωσης ζώων και φυτών και της εκμετάλλευσής τους από τον άνθρωπο.
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε από την Κινηματογραφική Λέσχη της πόλης
και εκτός από τον πρόεδρο της Νίκο Σαράντη που έκανε μια μικρή εισαγωγή,
το μέλος του ΔΣ Θοδωρής Μπούσουλας έκανε μια μικρή παρουσίαση
για να ακολουθήσουν ο Γιώργος Καραμπουρνιώτης, καθηγητής του Γεωπονικού Πανεπιστημίου και φίλος του συγγραφέα, που μίλησε γι αυτόν
και τέλος ο Γιάννης Μανέτας που παρουσίασε το βιβλίο του.
Ακολούθησε μια μικρή συζήτηση με ερωτήσεις και απαντήσεις και τέλος ένα μικρό δείπνο με κρασιά και μεζέδες στην αυλή της Χόβολης.
Πριν κλείσω την παρουσίαση αυτής της όμορφης βραδιάς, θάθελα να πω λίγα λόγια για τη σχέση μου με τους δύο κύριους ομιλητές, που γνωρίζω εδώ και κάποιες δεκαετίες.
Ήταν το μακρινό 1974 όταν πέρασα στο Βιολογικό τμήμα του Πανεπιστήμιου της Πάτρας. Ένας από τους πρώτους συμφοιτητές μου με τον οποίο συνδέθηκα από νωρίς ήταν ο Γιώργος Καραμπουρνιώτης. Από αυτόν αργότερα γνώρισα τη Σοφία μου, ξαδέρφη της δικιάς του Σοφίας και βέβαια την Κάρυστο, πατρίδα του πατέρα του, της οποίας έχει ιδιαίτερη αδυναμία. Έτσι λοιπόν «συγγενέψαμε» με το Γιώργο.
Την ίδια εποχή στο εργαστήριο της Φυσιολογίας Φυτών γνωρίσαμε τον Γιάννη Μανέτα, βοηθό τότε του καθηγητή Ν.Γαβαλά. Από τότε βλεπόμαστε αρκετά συχνά και τα τελευταία χρόνια έχω διαβάσει κάποια από τα βιβλία του.
Η εκδήλωση αυτή ήταν για μένα, πέρα από την τόσο ενδιαφέρουσα παρουσίαση του βιβλίου, μια «συνάντηση» μεταξύ φίλων και γνωστών, κάτι που χάρηκα ιδιαίτερα.
Καλό δρόμο στο βιβλίο σου Γιάννη και πάντα έτσι δημιουργικός!


θα χαρώ να διαβάσω τα σχόλια σας


2 σχόλια:

  1. Δήμο σε ευχαριστώ πολύ. Πέρασα πολύ καλά με παλιούς και νέους φίλους. Με τη σειρά μου να ευχηθώ ακόμη περισσότερα και ενδιαφέροντα ταξίδια, ''με το δισάκι σας στον ώμο''!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κι εγώ σε ευχαριστώ Γιάννη. Όσον αφορά τα ταξίδια, όσο ακόμα μπορούμε. Ξέρεις πως είναι αυτά.

      Διαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...