Παρασκευή 11 Μαΐου 2012

Κάρυστος, κτίσματα με ιστορία! Α΄ Μπούρτζι

Σπουδαίοι ή «ασήμαντοι», διάσημοι ή ανώνυμοι, κάποιοι μάρτυρες της ιστορίας αυτής της περιοχής στα νότια του νησιού της Εύβοιας, στέκουν (ακόμα) σε διάφορα σημεία, συνήθως παραμελημένοι, χορταριασμένοι και πολλές φορές σε άθλια κατάσταση. Πολλοί περνούν δίπλα χωρίς να δίνουν την παραμικρή σημασία. Και όμως, αν στήναμε το αυτί με αγάπη πόσα θα μπορούσαμε να ακούσουμε και να μάθουμε για την ιστορία αυτού του τόπου. Ευτυχώς υπήρξαν- και ακόμα υπάρχουν- κάποιοι άνθρωποι με ευαισθησία που έσκυψαν και αφουγκράστηκαν τα μηνύματα εκείνα. Και μετά τα παρουσίασαν σε πολύ ενδιαφέροντα πονήματα.
Χωρίς να είμαι ειδικός και χωρίς να έχω σκοπό να κάνω κάποια διατριβή παρουσιάζω εδώ μερικές φωτογραφίες των μαρτύρων αυτών. Έτσι απλά για να δούμε μερικές όμορφες εικόνες, που στέκουν πλάϊ μας κι ας μην τις «βλέπουμε». Η παρουσίαση θα γίνει με «τυχαίο» τρόπο, ανεξάρτητα από τοποθεσία ή ηλικία του κτίσματος.

Μπούρτζι, το παραλιακό καστράκι της Καρύστου

(Κάρυστος, κτίσματα με ιστορία!)

 

Στην ανατολική άκρη του λιμανιού της πόλης στέκει ένα εντυπωσιακό, μικρό αμυντικό κτίσμα. Οι ντόπιοι το ονομάζουν Μπούρτζι και έτσι είναι γνωστό σε όλους. 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...