Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2011

Αγγλία, Εκπαιδευτικό ταξίδι το 1999!


Ήταν τον Απρίλη του μακρινού 1999. Πάνω από τρεις μήνες σκληρής δουλειάς είχε σαν αποτέλεσμα το πρώτο ταξίδι με μαθητές στη Βρετανική Πρωτεύουσα. Τρεις καθηγητές (και ένας φίλος δάσκαλος) και 31 μαθητές 13-14 χρονών κάναμε εκείνο το εκπαιδευτικό ταξίδι στο Λονδίνο. Το θέμα μας ήταν η θάλασσα. Και ότι βέβαια έχει σχέση μ’ αυτήν. Ναυσιπλοΐα, ζωή, καιρικά φαινόμενα, τεχνολογία κ.ά. Φυσικά στο ταξίδι αυτό είδαμε και άλλα πολλά και επισκεφθήκαμε και αξιοθέατα και έξω από το Λονδίνο. Εν ολίγοις το ταξίδι εκείνο ήταν ανεπανάληπτο. 
Σκαλίζοντας προ ημερών τα χαρτιά μου βρήκα το κείμενο που είχα φτιάξει τότε, σαν απολογισμό για εκείνο το ταξίδι. Το κείμενο αυτό αποτελεί ξεχωριστό οδοιπορικό με πολλές λεπτομέρειες από τις επισκέψεις που κάναμε και σχετίζονταν με το θέμα μας. Το παραθέτω όπως το είχα γράψει τότε αφαιρώντας μόνο τα ονόματα που υπήρχαν.

5 Οκτωβρίου 2011

«Κύριε Κουκ, Κύριε Νεύτωνα, Κύριε Δαρβίνε, τι θα μας διδάξετε σήμερα;»
Ευρωπαϊκό Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα
13-20 Απριλίου 1999

1η Μέρα: Άφιξη και ξενάγηση
Ώρα 01.30 (άγρια μεσάνυχτα!) στο Ανατολικό Αεροδρόμιο άρχισαν να συγκεντρώνονται παιδιά και συνοδοί καθηγητές για το 8ήμερο εκπαιδευτικό ταξίδι στο Λονδίνο. Ένας υπάλληλος του τουριστικού γραφείου που μας οργάνωσε το ταξίδι, μας περίμενε να μας δώσει τα εισιτήρια και κάποια δωράκια. Δώσαμε τις αποσκευές, πήραμε τις θέσεις και ετοιμαστήκαμε για αναχώρηση. Φιλιά, αγκαλιές και κλάματα στο σκηνικό του αποχαιρετισμού. Περάσαμε τον έλεγχο των διαβατηρίων και περιμέναμε στην αίθουσα αναμονής την αναγγελία της πτήσης μας. Στις 04.05 το Airbus της Air 2000 άρχισε τη διαδικασία της απογείωσης. Μετά από ένα ωραίο ταξίδι 4 ωρών φτάσαμε στο Λονδίνο (06.00 τοπική ώρα) στο αεροδρόμιο Gatwick. Έλεγχος, παραλαβή των αποσκευών και έξοδος όπου μας περίμενε η ιδιοκτήτρια του ταξιδιωτικού γραφείου. Επιβιβαστήκαμε στο λεωφορείο και μετά από 1 ώρα αρχίσαμε να μπαίνουμε στο ευρύτερο Λονδίνο. Είναι πολύ γραφικό. Χαμηλά κτίρια με κεραμίδι, κήπους και τούβλο. Έχεις την αίσθηση ότι είναι επαρχιακή πόλη και σ' αυτό έχει συμβάλει το γεγονός ότι παλιά το σημερινό Λονδίνο ήταν μικρά χωριά που αναπτύχθηκαν και ενώθηκαν σ' ένα οικιστικό σύνολο. Μπαίνοντας στην πόλη είχαμε την πανοραμική ξενάγηση:
Κοινοβούλιο, Μπιγκ Μπεν, Αβαείο του Γουέστμίνστερ, Καθεδρικός του Αγ. Παύλου, Πύργος του Λονδίνου, Γέφυρα του Πύργου, Ανάκτορο του Μπάκιγχαμ (μικρό για τέτοια αυτοκρατορία), Τραφάλγκαρ Σκουέαρ, Πικαντίλυ Σέρκους κ.ά.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...