Τετάρτη 28 Αυγούστου 2024

“Ποια Ελένη;”, στο νέο θέατρο της πόλης!

 25 Αυγούστου 2024



Τελευταία Κυριακή του Αυγούστου, στο νέο υπαίθριο θεατράκι της Καρύστου, στη Νότια Εύβοια, παρακολουθήσαμε την τελευταία παράσταση του καλοκαιριού, από το τμήμα ενηλίκων Καρύστου του θεατρικού εργαστηριού του Δήμου.


Το έργο των Θ.Παπαθανασίου και Μ.Ρέππα “Ποια Ελένη;” μας κράτησε για 2 γεμάτες ώρες με τις υπέροχες ερμηνείες των μελών του θεατρικού εργαστηριού και την εξαιρετική μουσική της Αφροδίτης Μάνου.

Από τη σκηνή παρελάσανε όλες οι γνωστές “προσωπικότητες” του Τρωικού πολέμου, ενός πολέμου που φαίνεται πως τελικά “δεν έγινε ποτέ”. Οι Θεές Ήρα (Σοφία Σταμπέλου), Αθηνά (Γεωργία Κόλλια) και Αφροδίτη (Περσεφόνη Κώστα), ο πατέρας των Θεών Δίας (Χρήστος Χονδρονάστας), ο Πάρης (Σταύρος Αράζος), η Ελένη (Αθηνά Ξενούλη), ο Μενέλαος (Σταμάτης Μπαλτάς), ο Αχιλλέας (Παναγιώτης Καρακίζος), ο Έκτορας (Herman Buchert), η Εκάβη (Μαρία Κόλλια), η Ανδρομάχη (Έφη Πετρή), η Κασσάνδρα (Φανή Σταυρουλάκη), η Πασιφίλη (Σοφία Γκιβίση), η Γογγύλη, η Πανθόη (και στους δύο τελευταίους ρόλους η Σεβαστή Μπαλτά) και ο Πάτροκλος (Χρήστος Χονδρονάστας).  Άφησα για το τέλος τις δύο κεντρικές φιγούρες. Τη Θυμαρίδα με τη “σταθερή αξία” Σοφία Κακαβογιάννη, που στάθηκε επάξια και στον άλλο της ρόλο, της (ολίγον στρίγγλας) δασκάλας και την Πευκίδα με τη μεγάλη έκπληξη για μένα, την υπέροχη Σοφία Ντενούλη.

Όλοι αυτοί και άλλοι ακόμα, που δούλεψαν για να βγει αυτή η παράσταση, υπό τη σκηνοθετική διδασκαλία και καθοδήγηση της Πετρούλας Μαντζουκίδου.

Ένα μεγάλο μπράβο σε όλους τους συντελεστές, φανερούς και αφανείς, για την υπέροχη δουλειά τους.

Ευχόμαστε πάντα με την ίδια όρεξη να κάνετε σπουδαία πράγματα, που “πλουτίζουν” εσάς, αλλά και όσους μετέχουν, με οποιονδήποτε τρόπο στο έργο σας.

Σας ευχαριστούμε από καρδιάς!


Λίγες (κακής ποιότητας) φωτογραφίες από την παράσταση













θα χαρώ να διαβάσω τα σχόλια σας




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...