Κυριακή 30 Μαρτίου 2014

Παλάτια στην … άμμο!



23 Μαρτίου 2014

Θυμάμαι, μικρό παιδί, όταν πηγαίναμε για μπάνιο, συνηθίζαμε να φτιάχνουμε «κάστρα» στην άμμο. Τα αποτελέσματα ήταν βέβαια από ανεκτά ως οικτρά. Εμείς όμως αισθανόμασταν ευτυχισμένοι και αν το κατασκεύασμά μας έμοιαζε κάπως με κάστρο τότε θεωρούσαμε τον εαυτό μας μεγάλο «καλλιτέχνη» και «αρχιτέκτονα». 


 

Υπάρχουν όμως καλλιτέχνες που αξιοποιώντας το εύπλαστο της βρεγμένης θαλασσινής άμμου φτιάχνουν πραγματικά αριστουργήματα. Έχουμε δει και βλέπουμε φωτογραφίες από πολλά τέτοια έργα σε διάφορα μέρη του κόσμου. Διοργανώνονται μάλιστα και φεστιβάλ ή διαγωνισμοί. Όποιος είναι τυχερός και βρεθεί μπροστά σε τέτοια έργα είμαι σίγουρος πως αισθάνεται ιδιαίτερα ευτυχισμένος.


Έτσι αισθάνθηκα κι εγώ την προηγούμενη Κυριακή, όταν κάνοντας βόλτα στην Barceloneta, την παραλία της Βαρκελώνης που συγκεντρώνει μεγάλο αριθμό, κυρίως νέων ανθρώπων,


είδα στην άμμο αρκετούς καλλιτέχνες να ξεδιπλώνουν το ταλέντο τους χρησιμοποιώντας την σαν πρώτη ύλη.


Φωτογράφισα μερικά έργα κάποια την ώρα που τα έφτιαχναν.


Μου έκανε εντύπωση που σε κάποια από αυτά βάζανε μια μικρή φωτιά και σε κάποιο σημείο έτρεχε νερό (!!). Δεν κατάλαβα αν αυτά τα δύο είχαν κάποια σχέση ή πως το κάνανε αυτό. Πάντως γενικά το αποτέλεσμα ήταν πολύ εντυπωσιακό. Ένα ανοικτό χάρτινο κουτί εκεί μπροστά από τα έργα περίμενε τα φιλοδωρήματα των περαστικών. Οι εικόνες ήταν όμορφες και με έπεισαν πως το να περπατάμε στην παραλία με ένα αεράκι που «ξύριζε», αντί να χωθούμε κάπου πιο ζεστά, άξιζε τον κόπο. 


4 σχόλια:

  1. πραγματικά σωστό και δημιουργικό

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολύ πρωτότυπη ανάρτηση με έξοχες φωτογραφίες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΄Εχω δει κι έχω πράματα και θάματα στη Βαρκελώνη αλλά τα παλάτια στην άμμο...
    Τέλειο!
    Πολύ όμορφη παρουσίαση!!!

    Ε.-
    Να ΄σαι καλά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σας ευχαριστώ πολύ για τα καλά σας λόγια! Πρόκειται πράγματι για εντυπωσιακά έργα τέχνης, έστω και πρόσκαιρης!
    Καλή συνέχεια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...