Τρίτη 24 Μαΐου 2016

Το βανδάλισες. Γιατί;



19 Μαΐου 2016


Στην κεντρική πλατεία του Χαλανδρίου βρίσκεται το μνημείο της Εθνικής Αντίστασης της φωτογραφίας. Όπως φαίνεται, οι φίλοι αντιφασίστες, θεώρησαν φυσικό να γράψουν το όνομά τους πάνω σ’ αυτό, βανδαλίζοντας το.

 Αν το είχαν κάνει μέλη της Χρυσής Αυγής θα ήταν δικαιολογημένο, αλλά οι antifa xalandri γιατί; Εκτός αν τα εν λόγω άτομα ταυτίζουν τη δράση των αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης (που έχυναν το αίμα τους πολεμώντας ναζί και φασίστες) με αυτή των αμετανόητων διωκτών τους.
(Η «γραφή» κρύβει τον υπέροχο στίχο του Αγγελου Σικελιανού: «Η Ελλάδα σέρνει το χορό, ψηλά με τους αντάρτες»)
Πιστεύοντας πως πρόκειται για ένα ατόπημα, μια λάθος ενέργεια κάποιων που από άγνοια ή αφέλεια (και τα δύο δεν «επιτρέπονται») το έκαναν, ελπίζω πως ο Δήμος θα φροντίσει για την αποκατάσταση του μνημείου




Θα χαρώ να διαβάσω τα σχόλια σας!



2 σχόλια:

  1. Πρόκειται για ανθρώπους που δεν μπόρεσαν ποτέ τους να καταλάβουν ότι η ελληνική αντίσταση ήταν το μεγαλύτερο κεφάλαιο στην ιστορία του κόσμου.
    Αν ο δήμος Χαλανδρίου σέβεται την θέση του και αποστολή του οφείλει να το καθαρίσει το συντομώτερο.
    Νάσαι καλά φίλε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα Διονύση!
      Θέλω να πιστεύω πως πρόκειται για κάποιους νεαρούς, που ανήκουν μεν στο αντιφασιστικό κίνημα, αλλά δεν έχουν την γνώση και ίσως τη σοβαρότητα που απαιτεί μια τέτοια ένταξη. Δεν το χωράει ο νους μου πως, σοβαροί, σκεπτόμενοι αντιφασίστες θα έκαναν κάτι τέτοιο.
      Φιλιά από την Αθήνα

      Διαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...