Τετάρτη 18 Απριλίου 2012

Αγία Τριάδα Καρύστου

Συμφωνία του νερού!

16 Απριλίου 2012

Δευτέρα του Πάσχα και από το Πασχαλινό τραπέζι της προηγουμένης έχουν μείνει πολλά αφάγωτα. Είμαστε μια παρέα γύρω στα 30 άτομα που συζητάγαμε να πάμε κάπου πιο έξω για πικνίκ, καιρού επιτρέποντος βέβαια. Η ιδέα που επικράτησε ήταν η Αγία Τριάδα. 

  

Πανέμορφη ρεματιά με πηγή που βγάζει πολλά νερά, έξοδος του υπόγειου ποταμού που περνά μέσα από το ομώνυμο σπήλαιο, η είσοδος του οποίου βρίσκεται λίγα μέτρα πιο ψηλά. 
Στη δεκαετία του 1960 κτίστηκε και η εκκλησία. Η ρεματιά βρίσκεται κοντά στα χωριά Μεκουνίδα, Γραμπιά και Νικάσι, λίγο ψηλότερα από την πόλη της Καρύστου. 

Είναι πραγματικά μοναδικής ομορφιάς που όμως τα τελευταία χρόνια έχει ταλαιπωρηθεί αφάνταστα. Πάνε δέκα, ίσως και περισσότερα χρόνια, που μια γερή νεροποντή κατέβασε τεράστιες ποσότητες λάσπης και βράχων, που είχε ρίξει στην πλαγιά από πάνω ο απερίσκεπτος εργολάβος που άνοιγε το δρόμο! Το αποτέλεσμα ήταν μια μεγάλη καταστροφή. Σχεδόν ο μισός χώρος γύρω από την πηγή, μαζί και η όμορφη πέτρινη βρύση, αλλά και πολλά θεόρατα πλατάνια καταπλακώθηκαν. Έτσι ο χώρος αναψυχής συρρικνώθηκε πολύ. Με τον καιρό τα βράχια πρασίνισαν και αν και ο χώρος είναι αισθητά μικρότερος έχει σε μεγάλο βαθμό επουλώσει εκείνες τις πληγές. Το καλοκαίρι του 2010 όμως μια πυρκαγιά κατέκαψε την περιοχή ένα γύρω και μπήκε και στη ρεματιά, που παρά την υγρασία προκάλεσε μεγάλες ζημιές. Το περυσινό καλοκαίρι πήγα μια βόλτα και σφίχτηκε το στομάχι μου από τη μαυρίλα. Έτσι στη ιδέα της Αγίας Τριάδας είχα κάποιες επιφυλάξεις. Αλλά μιας και η παρέα αποφάσισε έτσι ακολούθησα για να διαψευστώ πανηγυρικά. 
Η φύση κάνει θαύματα. Αν δεν είχα δει τις εικόνες την προηγούμενη χρονιά δεν θα πίστευα ότι δυο χρόνια πριν είχε γίνει τέτοια καταστροφή. Πολύ λίγα είναι τα σημάδια, μάρτυρες εκείνης της καταστροφής. 

 Το νερό πολύ και το πράσινο στις ανοιξιάτικες δόξες του! Μερικές φωτογραφίες 
και ένα μικρό βίντεο μάρτυρες αυτού του μεγαλείου!!
Τι όμορφα που περάσαμε! Πάντα τέτοια!!

2 σχόλια:

  1. Πόσο χαίρομαι με αυτή την ανάρτηση!..
    το μέρος παραμένει το ίδιο όμορφο.
    Τόπος καταγωγής και διαμονής για μία πενταετία
    η Κάρυστος, πολλά μου θυμίζουν οι αναρτήσεις σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια! Ευτυχώς η φύση "έδρασε" γρήγορα και αποτελεσματικά και επούλωσε τις πληγές

      Διαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...