Πέμπτη, 18 Οκτωβρίου 2012

Στη λίμνη...της Πάρνηθας!!

7 Νοεμβρίου 2010

Στη Βόρεια πλευρά της Πάρνηθας, στη θέση Αγία Τριάδα Μπελέτσι (κοντά στα Κιούρκα και την Ιπποκράτειο Πολιτεία) υπάρχει μια μικρή αλλά πανέμορφη λίμνη. Έχουν περάσει πάνω από δύο δεκαετίες από τότε που την πρωτογνώρισα. Παλιότερα πήγαινα πολύ συχνά. Τα τελευταία χρόνια όμως αραίωσα τις επισκέψεις μου. Πριν δυο χρόνια που πήγα μετά από αρκετό καιρό είδα να έχουν διαμορφώσει (αρκετά καλόγουστα) τον περιβάλλοντα χώρο. Είναι μια βόλτα που πραγματικά αξίζει, αν συνδιαστεί μάλιστα με συνέχεια σε κάποια από τις ταβέρνες που αφθονούν στη γύρω περιοχή!
4 σχόλια:

 1. Από τους λίγους λιλιπούτειους παραδείσους που μας απέμειναν στην κατακαμμένη Αττική φίλε Δήμο.
  Πολύ ωραίες οι απεικονίσεις σου.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Την προηγούμενη Κυριακή ανέβηκα στα Κιούρκα και έβλεπα τα καμένα από την περυσινή πυρκαγιά και μάτωνε η καρδιά μου. Ευτυχώς εκεί πάνω δεν έχει καεί ακόμα και εύχομαι με όλη μου τη δύναμη να μη συμβεί αυτό ποτέ. Σε ευχαριστώ για άλλη μια φορά!

   Διαγραφή
 2. Πολύ όμορφο μέρος και ευτυχώς.. όχι πολύ "δημοφιλές" ακόμα με ότι αυτό συνεπάγεται!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Δημοφιλές όχι αλλά αρκετά γνωστό. Τα Σαββατοκύριακα μαζεύεται πολύς κόσμος. Άσε τις βίλες που έχουν χτιστεί σχεδόν σε επαφή με το νερό! Είναι όμως πραγματικά υπέροχη. Χθες είχα ανέβει πάλι και οι φθινοπωρινές εικόνες ήταν το κάτι άλλο. Μέχρι και ένας ερωδιός (σταχτοτσικνιάς) έκοβε βόλτες εκεί γύρω!!

   Διαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...