Δευτέρα 7 Ιουλίου 2014

«Ταξιδεύοντας το Αιγαίο…»!



5 Ιουλίου 2014

 Σάββατο 5 Ιουλίου του 2014, στην Πλατεία Αμαλίας, την κεντρική πλατεία στην Κάρυστο μαζεύτηκε κόσμος πολύς να παρακολουθήσει την πρώτη εκδήλωση του φετινού καλοκαιριού. Το Χορευτικό του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου «Ανεμοπύλες» παρουσίασε τη δουλειά που έχει ετοιμάσει στη διάρκεια των μηνών που πέρασαν. Μικροί και μεγάλοι θα χορέψουν, ντυμένοι με όμορφες στολές προς τέρψιν οφθαλμών και ώτων!! Η εκδήλωση αυτή είναι από τις καθιερωμένες εδώ και χρόνια.



Η ιδιαιτερότητα της φετινής εκδήλωσης είναι πως οι χοροί εστιάζονται στη θάλασσά μας, το Αιγαίο, με τίτλο της εκδήλωσης «Ταξιδεύοντας το Αιγαίο…»!
και «καπετάνιο» ένα από τα σπουδαιότερα δοξάρια του τόπου μας, ίσως το καλύτερο του Αιγαίου, τον Νίκο Οικονομίδη. Μαζί του η υπέροχη φωνή της Κυριακής Σπανού. Ο Πάνος Βέργος στο σαντούρι και ο Αργύρης Ψαθάς στο λαούτο συμπληρώνουν την ακουστική πανδαισία.
Σε κάποια κομμάτια παίζει τσαμπούνα ο χοροδιδάσκαλος του Χορευτικού Γιάννης Μαμάς.
Το πρόγραμμα περιλάμβανε χορούς από τα Δωδεκάνησα, το Β. Α .Αιγαίο,
τις Κυκλάδες, τη Σμύρνη
και φυσικά την Καρυστία, 
όπως τον μοναδικό Καβοντορίτικο.
Η παράσταση κράτησε περίπου τρεις ώρες και δεκάδες χορευτές όλων των ηλικιών ξεδίπλωσαν τις χορευτικές τους φιγούρες μπροστά στα μάτια μεγάλου αριθμού θεατών, που άλλοι καθισμένοι αλλά οι περισσότεροι όρθιοι, απολάμβαναν και χειροκροτούσαν αυτά που έβλεπαν και άκουγαν. 
Ήταν μια πολύ όμορφη βραδιά!! Και του χρόνου νάμαστε καλά να τους απολαύσουμε και πάλι σε ότι και αν παρουσιάσουν! Καλό καλοκαίρι νάχουμε!

3 σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...