Σάββατο 9 Ιανουαρίου 2016

2015, Ένας ταξιδιωτικός απολογισμός!






Έφυγε και το 2015, μια χρονιά στην καρδιά της κρίσης, με τρίτο μνημόνιο και περικοπές στις συντάξεις μας. Η ανασφάλεια και το άγχος βαρέσανε κόκκινο και ο μόνος τρόπος να αποφύγουμε την κατάθλιψη ήταν τα ταξίδια. Όσο αντέχαμε εμείς, όσο άντεχε κι η τσέπη μας. 


Ιανουάριος

Ο πρώτος μήνας του χρόνου κύλισε με μικρές , φωτογραφικές βόλτες εντός Αθήνας και Αττικής

Φεβρουάριος



Ο δεύτερος μήνας κύλισε με τον ίδιο τρόπο με εξαίρεση τις απόκριες, που τις περάσαμε με φίλους στον μόνιμο παραθεριστικό μας τόπο, την Κάρυστο της Νότιας Εύβοιας.

Μάρτιος

Ο Μάρτιος ήταν ο μήνας του μεγάλου, του ονειρεμένου ταξιδιού!
Ένα χρόνο πριν (Μάρτιος 2014) μια προσφορά της Τούρκικης αεροπορικής εταιρίας χαμηλού κόστους Pegasus, στάθηκε η αφορμή για την πραγματοποίηση του υπέροχου ταξιδιού, που ονειρευόμουν χρόνια. 12 μέρες στο καταπληκτικό Ιράν!! Με μια στάση και βόλτα στην Ασιατική πλευρά της Κωνσταντινούπολης.
http://disaki.blogspot.gr/2015/04/blog-post_28.html
(η περιγραφή του ταξιδιού δεν έχει τελειώσει ακόμα. Έπεται συνέχεια!)

Απρίλιος

Τον Απρίλιο πήγαμε για τις γιορτές του Πάσχα, στην Κάρυστο και πάλι, ενώ η τελευταία μέρα του μήνα μας βρήκε στο δρόμο για την Πάτρα, στους φίλους μας για Πρωτομαγιά.

Μάϊος

Οι τρεις πρώτες μέρες του μήνα είχαν πολύ όμορφες εικόνες στην Πάτρα και γενικότερα στο νομό Αχαΐας.

Ιούνιος

Ο μήνας αυτός (και οι πρώτες μέρες του επόμενου) ήταν ο μήνας του άλλου μεγάλου (16 μέρες διάρκεια) ταξιδιού στο εξωτερικό. Ένα ταξίδι, που επίσης σχεδίαζα χρόνια. Οι 11 μέρες πέρασαν με οδικό ταξίδι στις χώρες της Βαλτικής.
Ένα μικρό άρθρο εδώ για το Μουσείο φωτογραφίας του Ταλίν
Η τελευταία μέρα του μήνα μας βρήκε να πετάμε για Αγία Πετρούπολη.

Ιούλιος-Αύγουστος

Οι 4 πρώτες μέρες του Ιουλίου ήταν στην εντυπωσιακή, πρώην πρωτεύουσα της Ρωσίας και  της Σοβιετικής Ένωσης (σαν Λένινγκραντ), Αγία Πετρούπολη.
Ένα μικρό άρθρο εδώ http://disaki.blogspot.gr/2015/07/blog-post.html
Ο υπόλοιπος Ιούλιος αλλά και το μεγαλύτερο μέρος του Αυγούστου πέρασε στην Κάρυστο με μπάνια, φίλους και αρκετές εκδηλώσεις.
Στις 22 του Αυγούστου μας ειδοποίησαν πως διαρρήξανε το σπίτι μας. Άρον-άρον πίσω. Το σοκ και η ταραχή ήταν πολύ μεγάλα. Τρεις μέρες μετά και όντας σε κατάσταση κατάθλιψης αποφασίσαμε και πάλι να σώσουμε την κατάσταση με ένα ταξίδι. Οι φίλοι από την Πάτρα, βρίσκονταν στη Μεθώνη της Μεσσηνίας και έτσι αποφασίσαμε να πάμε κι εμείς για να ξεφύγουμε λιγάκι, αφήνοντας το σπίτι στα μαύρα του τα χάλια (λίγα πράγματα είχαμε συμμαζέψει).
Έτσι βρεθήκαμε, μετά από πολλά χρόνια στη Μεσσηνία.

Σεπτέμβριος-Οκτώβριος

Η πρώτη μέρα του Σεπτεμβρίου μας «φιλοδώρησε» με ένα ξεγυρισμένο πρόβλημα υγείας . Νοσοκομείο, γιατροί και μια θεραπεία με πολλές παρενέργειες, μας ταλαιπώρησε, μέχρις εξόντωσης, για ενάμιση μήνα. Εκεί στο τέλος του πρώτου  10ήμερου του Οκτώβρη είχαμε κάπως συνέλθει.
Στα μέσα του μήνα ήρθαν οι φίλοι μας από την Πάτρα και όλοι μαζί πήγαμε για 3 μέρες στην Κάρυστο, για ένα, κανονισμένο από το καλοκαίρι, τραπέζι γενεθλίων και για να καθαρίσει λίγο το μυαλό μας από την ταλαιπωρία του προηγούμενου διαστήματος.
Προς το τέλος του μήνα πήγαμε μια μέρα στο μοναστήρι της Καισαριανής (http://disaki.blogspot.gr/2015/10/blog-post.html), που είχαμε χρόνια να πάμε
και μια ημερήσια στη Βοιωτία (Πέτρα Αλιάρτου-Καρακόλιθος-Λειβαδιά). 

Νοέμβριος

Ο προτελευταίος μήνας του χρόνου κύλισε κι αυτός χωρίς πολλά-πολλά  με κάποιες βόλτες στην Αθήνα(http://disaki.blogspot.gr/2015/12/blog-post.html) και τα περίχωρα
αλλά και μια «καλοκαιρινή» μέρα, με μια ημερήσια εκδρομή στην Αργολίδα

Δεκέμβριος

Μια-δυο κοντινές βόλτες (http://disaki.blogspot.gr/2015/12/blog-post_15.html)και ταξίδι στην Πάτρα για Χριστούγεννα. Εκεί εκτός από μικρές βόλτες στη Χριστουγεννιάτικη πόλη και τα περίχωρα
κάναμε και μια ημερήσια εκδρομή στην Ηλεία, με όμορφες εικόνες από πολύ ενδιαφέροντα αξιοθέατα.

Εκεί είχα και δύο συναντήσεις, συναισθηματικά έντονες, με ένα συνάδελφο, η μία και παλιούς μου μαθητές, η άλλη. Όλους είχα να τους δω 28 ολόκληρα χρόνια. Με αυτόν το υπέροχο τρόπο έκλεισε το ταξιδιωτικό 2015, τέσσερις μέρες πριν κλείσει και ημερολογιακά.

Ήταν μια χρονιά με έντονες καταστάσεις, ταξιδιωτικές και όχι μόνο. Ταξιδιωτικά δεν ήταν από τις ιδιαίτερα πλούσιες σε αριθμό εκδρομών και ταξιδιών, αλλά με τα δεδομένα της υπάρχουσας κατάστασης αρκετά καλή. Ποιοτικά όμως, τα δύο ταξίδια στο εξωτερικό, την εκτίναξαν σε πολύ ψηλό επίπεδο.
Ελπίζοντας πως ο καινούριος χρόνος θα είναι ευνοϊκός μαζί μας εύχομαι να έχουμε υγεία και νάναι γεμάτος με πολλά, πολλά ταξίδια!


Πολλές μεμονωμένες φωτογραφίες, από τα ταξίδια της χρονιάς υπάρχουν στο άλλο μου blog, το http://fototsepi.blogspot.gr  






1 σχόλιο:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...