Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2011

Στη Μαντινεία Αρκαδίας για…μάθημα


25 Φεβρουαρίου 2008

Στις 25Φεβρουαρίου 2008 δύο ομάδες εργασίας σε προγράμματα Πολιτιστικά (Αρχαία Θέατρα) και Αγωγής Υγείας (Οινόπνευμα, Φάρμακο ή φαρμάκι; ), από το 14ο Γυμνάσιο Περιστερίου Αττικής, αποτελούμενες από 48 μαθητές και 5 καθηγητές συνοδούς επισκεφθήκαμε χώρους σχετικούς με τα προγράμματά μας. Μετά από συνεννόηση μαζί μου οι μαθήτριες της Α2 τάξης Αγγελική και Μαίρη, ηλικίας 12 χρόνων ανέλαβαν να γράψουν τις εντυπώσεις τους από την επίσκεψη αυτή. Τις παρουσιάζουν λοιπόν εδώ χωρίς καμιά παρέμβαση από μεριάς μας. Ξέροντας από πριν ότι θα παρουσιαστεί σε forum  του internet πιθανά η γραφή τους είναι κάπως κρατημένη και όχι τόσο αυθόρμητη. Είναι η πρώτη τους παρουσίαση και πιστεύω ότι αν συνεχίσουν θα έχουμε πολύ καλύτερα αποτελέσματα. Ελπίζω ότι θα απολαύσετε την παιδική ματιά τους στο θέμα μας ενθαρρύνοντάς τις για πιο όμορφη συνέχεια. Εγώ από τη μεριά μου θέλω απλά να τις ευχαριστήσω από καρδιάς και να τους ευχηθώ και σε άλλα πολλά.

Δήμος Φιωτάκης
Καθηγητής Βιολόγος


Είμαστε μαθήτριες της Α′ Γυμνασίου και πριν από λίγους μήνες πραγματοποιήθηκε μια εκπαιδευτική εκδρομή στην Τρίπολη μέσω των προγραμμάτων: «Αρχαία Ελληνικά Θέατρα» & «Οινόπνευμα» στην οποία λάβαμε μέρος. Θα θέλαμε λοιπόν να σας περιγράψουμε τα μέρη που επισκεφτήκαμε και τις εντυπώσεις μας!
Αρχικά επισκεφτήκαμε το Αρχαίο Θέατρο στη Μαντινεία στο οποίο συγκεντρώνονταν οι Αρχαίοι Έλληνες και παρακολουθούσαν θεατρικές παραστάσεις.
Απέναντι από το Αρχαίο Θέατρο βρισκόταν ο Ναός τη Αγίας Φωτεινής, ένας Ναός λαμπρός για την εποχή του. Μπαίνοντας στο εσωτερικό του εντυπωσιαστήκαμε από το ψηφιδωτό πάτωμα και γενικότερα από τον  τρόπο κατασκευής του
που μας έκανε να ταξιδεύουμε στον αρχαίο κόσμο των Ελλήνων κατανοώντας καλύτερα τον πολιτισμό τους και τις θρησκευτικές τους παραδόσεις.
Συνεχίσαμε την περιήγηση μας πηγαίνοντας στο οινοποιείο ˝Σπυρόπουλου˝. Εκεί συναντήσαμε πολύ φιλόξενους ανθρώπους που ήταν πρόθυμοι να μας ξεναγήσουν και να μας δείξουν  τη διαδικασία παρασκευής κρασιού. Στο τέλος αυτής της ξενάγησης οι καθηγητές μας δοκίμασαν μερικά από τα πιο γευστικά κρασιά της παραγωγής τους.
Η τελευταία στάση αυτής της υπέροχης εκδρομής μας ήταν στο τυροκομείο που βρισκόταν στην περιοχή Χάνια Σκοπής λίγο πιο έξω από την Τρίπολη. Πρόκειται για ένα από τα  μεγαλύτερα τυροκομεία στην Πελοπόννησο. Φτάνοντας στη είσοδό του χωριστήκαμε σε δύο ομάδες και φορέσαμε την κατάλληλη ενδυμασία ώστε να μπορέσουμε να μπούμε στο εσωτερικό του εργοστασίου
και να δούμε την παρασκευή διαφόρων τυριών, τηρώντας παράλληλα τους κανόνες υγιεινής του.
Έτσι λοιπόν μετά από αυτές τις υπέροχες εκπαιδευτικές ξεναγήσεις η εκδρομή μας έφτασε στο τέλος της. Μέσα από αυτήν αποκομίσαμε πολλά ενδιαφέροντα πράγματα και πολλές αναμνήσεις που σίγουρα θα θυμόμαστε για πάντα. Θα σας προτείναμε ανεπιφύλαχτα  να επισκεφτείτε τα μέρη που αναφέραμε , και είμαστε σίγουρες  ότι θα εντυπωσιαστείτε όπως εντυπωσιαστήκαμε και εμείς.
                                                              Με εκτίμηση οι μαθήτριες
                                                                         Κόντου  Αγγελική & Κατσικά  Μαρία

Περισσότερες φωτογραφίες: https://picasaweb.google.com/112333101407674010719/Mantinia2522008

1η δημοσίευση: http://www.travelstories.gr/%F4%E1%EE%E9%E4%E9%F9%F4%E9%EA%DD%F2-%E9%F3%F4%EF%F1%DF%E5%F2-%E5%EB%EB%DC%E4%E1/1138-%F3%F4%E7-%EC%E1%ED%F4%E9%ED%E5%DF%E1-%E1%F1%EA%E1%E4%DF%E1%F2-%E3%E9%E1-%EC%DC%E8%E7%EC%E1.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...