Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2013

«Ακροβάτες» εν πλω!



Κάρυστος, 14 Ιουλίου 2013

Είναι απόγευμα και έχει αρκετή ζέστη. Αν και το φετινό καλοκαίρι ήταν γενικά ήπιο την ώρα εκείνη, μιας μέρας στα μέσα του Ιούλη, δεν θα μπορούσε να διαφορετικά.



Βρίσκομαι σε ένα καφενέ στο λιμάνι για ένα παγωμένο καφεδάκι και χαζεύω τα πλεούμενα που έχουν δέσει εκεί μπροστά. Σε ένα ιστιοφόρο την προσοχή μου τραβά ένας μικρός που κόβει βόλτες πάνω στο οριζόντιο κατάρτι λες και είναι στο δρόμο! Μετά από λίγο προσέχω πως στη γωνία που σχηματίζει το οριζόντιο με το κάθετο κατάρτι, εκεί που είναι μαζεμένο το πανί, μια γυναίκα είναι αραγμένη με μεγάλη άνεση, σα σε ξαπλώστρα, και διαβάζει κάποιο βιβλίο. Περίεργες συνήθειες έχουν οι ένοικοι του σκάφους!! Δυστυχώς δεν έχω φωτογραφική μηχανή μαζί μου. Το κινητό βγάζει κάποια στιγμιότυπα  με χαμηλή όμως ποιότητα, με εξαίρεση μία φωτογραφία. Και εκεί που τραβάω, από τα σπλάχνα του σκάφους εμφανίζεται ένα άντρας. Μάλλον μικροκαμωμένος, κάνει βόλτες στο κατάστρωμα με ένα τρόπο που σίγουρα ελέγχει. Τι δεν ξέρω. Σηκώνει τα μάτια ψηλά και κάτι κοιτά στο κατάρτι. 
 













Ξαφνικά το αγκαλιάζει και με γρήγορες κινήσεις, σα πίθηκος, βρίσκεται σε δευτερόλεπτα στην κορφή! Έλα Χριστέ και Παναγιά! Τι είναι τούτοι;

 

Κάτι κάνει εκεί πάνω και με την ίδια άνεση κατεβαίνει, βγαίνει στην αποβάθρα και επιθεωρεί το σκάφος απ’ έξω. Φανερά ικανοποιημένος ανεβαίνει και πάλι στο σκάφος και χάνεται στα σπλάχνα του. Μόνο η υπόκλιση των τσιρκολάνων έλειπε!

Πάντως δεν άκουσα να έχει έρθει κανένα τσίρκο εκεί γύρω!!
Όλες οι φωτογραφίες είναι με το κινητό μου




2 σχόλια:

  1. χμ χμ

    μυστήρια πράγματα

    μήπως είναι στο μεσαίο κατάρτι φυλακισμένο το βρυλ???

    μήπως είναι σταυροφόλοι,φύλακες άγγελοι του καλού εναντίον των δυνάμεων της καταχθόνιων των βρυλλλλλ??

    εγώ θα έκαμνα και μιλάω ΑΠΟΛΥΤΑ ΣΟΒΑΡΑ ένα τρισάγιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...