Σάββατο 25 Ιουλίου 2015

CANTO GENERAL στην Κάρυστο!23 Ιουλίου 2015Πέμπτη βράδυ, με το βοριά να έχει πέσει τελείως, κόσμος πολύς έχει μαζευτεί στο προαύλιο του Γιοκαλείου Πνευματικού Ιδρύματος. Όλοι αυτοί οι άνθρωποι ήρθαν για να παρακολουθήσουν μια ξεχωριστή εκδήλωση. 

Στα πλαίσια των «Διοκλείων 2015», το χορωδιακό σύνολο Le Choeur du Canto από τη Βρετάνη της Γαλλίας, θα παρουσιάσει το έργο CANTO GENERAL σε ποίηση του μεγάλου Χιλιανού ποιητή Πάμπλο Νερούντα και μουσική του Μίκη Θεοδωράκη, τιμώντας με αυτό τον τρόπο τα επερχόμενα 90κοστά γενέθλια του μεγάλου μας συνθέτη. Η συναυλία αυτή συμπίπτει με την παραμονή της 41ης επετείου της αποκατάστασης της Δημοκρατίας στην Ελλάδα.
Η χορωδία Le Choeur du Canto ιδρύθηκε και εδρεύει στην πόλη Quimper της Βρετάνης από ανθρώπους που αγαπούν το συγκεκριμένο έργο και το παρουσιάζουν σε συναυλίες στη Γαλλία και άλλες χώρες.
Η αποψινή συναυλία είναι η πρώτη από τρεις (Κάρυστος, Λαύριο, Αθήνα), που θα πραγματοποιήσουν στη χώρα μας.
Ένα πιάνο (Pascal KELLER), ένα μπουζούκι (Dimitris MASTROGIOGLOU) και πολλά κρουστά παιγμένα από τρεις νέους και ταλαντούχους μουσικούς, συνόδεψαν τη χορωδία και τους σολίστ
Rachel GUILLOUX, μέτζο
και  Jean Christophe GREGOIRE, βαρύτονο που διηύθυνε ο Pierre Emmanuel Clair.
Το έργο είναι σπουδαίο, οι μελωδίες αναγνωρίσιμες, οι φωνές εξαιρετικές και η συναυλία κύλισε πολύ καλά με το πολυπληθές κοινό να παραμένει μέχρι τέλους.
Εκεί, μετά το τέλος του Canto General, τα μέλη της χορωδίας της μουσικής σχολής της Σέβης Στελιάτου ενώθηκαν με τους γάλλους χορωδούς και όλοι μαζί είπαν την ΑΡΝΗΣΗ ( Στο περιγιάλι το κρυφό ) του Μίκη, σε ποίηση Γιώργου Σεφέρη.
Ήταν μια ξεχωριστή βραδιά, μια ξεχωριστή εκδήλωση απ’ αυτές που σπάνια γίνονται στα πλαίσια των καλοκαιρινών γιορτών μιας μικρής επαρχιακής πόλης, μια εκδήλωση που ικανοποίησε και ψυχαγώγησε όλους τους παρευρισκόμενους. Ένα πολύ μικρό απόσπασμα από τη συναυλία: 

Περισσότερες φωτογραφίες: https://picasaweb.google.com/106934190911586551442/Karystos11122015

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...