Τρίτη 21 Ιουλίου 2015

Werner Hofstetter: «Ταξιδεύοντας»!Έκθεση ζωγραφικής στο Μπούρτζι της Καρύστου.

11-19 Ιουλίου 2015


Το Σάββατο 11 Ιουλίου 2015 ξεκίνησε η έκθεση ζωγραφικής του Werner Hofstetter στο παραθαλάσσιο ενετικό κάστρο της Καρύστου, Μπούρτζι. Στην έκθεση ο Ελβετός ζωγράφος, φίλος της Ελλάδας και της Καρύστου ειδικότερα, εξέθεσε 17 μεσαίου και μεγάλου μεγέθους έργα 


που έχει φτιάξει
Fegefeuer (Βερολίνο 2014
στο Βερολίνο (5 έργα το 2014)
Χωρίς τίτλο (Κάρυστος 2015)
και στην Κάρυστο (τα υπόλοιπα 12 τα τρία τελευταία χρόνια). Η έκθεση διήρκεσε 9 ημέρες και την επισκέφτηκαν πολλοί άνθρωποι, Καρυστινοί, έλληνες και ξένοι παραθεριστές, έλληνες και ξένοι καλλιτέχνες.
Την Κυριακή 19 Ιουλίου πραγματοποιήθηκε μουσική εκδήλωση στο χώρο της έκθεσης από ομάδα τριών μουσικών της σχολής Σέβης Στελιάτου με έθνικ μουσική. Οι μουσικοί ήταν η κα Στελιάτου στην κιθάρα, ο νεότατος μαθητής της (μαθητής γυμνασίου) Γιώργος Νόβας στα πλήκτρα και ο Δημήτρης Φαρφαράς στην κιθάρα και το ούτι.
Ο επιμελητής της έκθεσης, φωτογράφος Γιώργος Λυκουρόπουλος, προλόγισε την εκδήλωση και διάβασε ανάμεσα στα μουσικά κομμάτια ένα μικρό παραμύθι που έγραψε για την περίσταση.
Το τρίο έπαιξε συνολικά έξι κομμάτια. Τα υπέροχα και πολύ ατμοσφαιρικά.
River Flows in You του Yiruma

και Serinissima της Loreena McKennitt με πλήκτρα και δύο κιθάρες, ενώ στα άλλα τέσσερα, ο Δημήτρης άφησε την κιθάρα και έπιασε το Ούτι. Παραμυθένιοι ήχοι της εγγύς ανατολής γέμισαν το έτσι κι αλλιώς παραμυθένιο βράδυ.

Ακούστηκαν τα
 Offering του Ara Dinkjian,
 Garod τουHaig Yazdjian,
 Bingeol ή Ξενιτιά μου του Haig Yazdjian
και Agladikca του Ahmet Kaya που έγινε σε μας γνωστό από τον Ara Dinkjian με τον τίτλο Μένω Εκτός
Αν και ο Καρυστινός βοριάς έκανε κάθε προσπάθεια, η μαγεία της βραδιάς δεν μειώθηκε στο ελάχιστο. Αρκετός κόσμος, καθισμένος ή όρθιος παρακολούθησε την εκδήλωση και όλοι είχαν ένα καλό λόγο να πουν.

Στο τέλος της εκδήλωσης ο Werner, φανερά συγκινημένος και  με αρκετά καλά ελληνικά ευχαρίστησε αυτούς που βοήθησαν στην επιτυχία της έκθεσης και της εκδήλωσης και φυσικά τον κόσμο που βρέθηκε εκεί.

Πάντα τέτοια καλέ μου φίλε. Με το κουράγιο και το χαμόγελό σου και πάνω απ’ όλα την αισιοδοξία των έργων σου, να δίνεις μαθήματα ζωής!!
Σου εύχομαι από καρδιάς κάθε χαρά και επιτυχία και να ξέρεις πως οι έλληνες φίλοι σου σε αγαπάνε πολύ, όπως κι εσύ μας αγαπάς άλλωστε!! Νάστε πάντα καλά κι εσύ και η Anita σου!Οι πίνακες της έκθεσηςAm Anfang (Βερολίνο 2014                                                       Schutzengel (Βερολίνο 2014


 Χωρίς τίτλο(Βερολίνο 2014


 
 Dornenvögel (Κάρυστος 2013) Lascaux (Κάρυστος 2015) Οι τρεις Ελβετοί (Κάρυστος 2015)

 


Tornado (Βερολίνο 2014


Dornenvögel (Κάρυστος 2014)
Lascaux (Κάρυστος 2015)


Synapsis (Κάρυστος 2015)
Rhapsody (Κάρυστος 2015)

 
 Nostalgy (Κάρυστος 2013)
Περισσότερες φωτογραφίες:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...