Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου 2017

Ο Διογένης και οι φακές!

18 Δεκεμβρίου 2017

Γκράφιτι στο χώρο έξω από το Θέατρο «Κάτω απ’ τη γέφυρα» στο Νέο Φάληρο. Έργο του καλλιτέχνη, που υπογράφει με το καλλιτεχνικό ΣΕΠΑ

Μία μέρα ο Διογένης έτρωγε ένα πιάτο φακές καθισμένος στο κατώφλι ενός τυχαίου σπιτιού. Δεν υπήρχε σε όλη την Ελλάδα πιο φθηνό φαγητό από μία σούπα με φακές. Μ’ άλλα λόγια, αν έτρωγες φακές σήμαινε ότι βρισκόσουν σε κατάσταση απόλυτης ανέχειας. Πέρασε ένα απεσταλμένος του άρχοντα και του είπε:
«Α! Διογένη, Αν μάθαινες να μην είσαι ανυπότακτος κι αν κολάκευες λιγάκι τον άρχοντα, δε θα ήσουν αναγκασμένος να τρως συνέχεια φακές.»
Ο Διογένης σταμάτησε να τρώει, σήκωσε το βλέμμα και κοιτάζοντας στα μάτια τον πλούσιο συνομιλητή του αποκρίθηκε:
«Α, φουκαρά αδελφέ μου! Αν μάθαινες να τρως λίγες φακές, δεν θα ήσουν αναγκασμένος να υπακούς και να κολακεύεις συνεχώς τον άρχοντα.»

Σημείωση: Το παραπάνω κείμενο βρήκα στο ίντερνετ σε πολλές σελίδες και ιστολόγια τελείως ή σχεδόν πανομοιότυπο και έτσι δεν κρίνω σκόπιμο να αναφέρω από ποιο απ’ αυτά το πήρα.

4 σχόλια:

 1. ΕΙΜΑΙ Ο ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ.
  ΘΕΛΩ ΝΑ ΔΗΛΩΣΩ ΤΗΝ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΜΟΥ ΠΟΥ ΥΠΆΡΧΟΥΝ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΚΑΤΑΛΑΒΑΝ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΔΩΣΩ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ.
  ΕΙΣΤΕ ΑΞΙΟΙ Κ ΤΙΜΗ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΓΟΝΟΥΣ ΜΑΣ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια. Θα ήθελα να μου γράψεις το όνομά σου και αν δεν σε πειράζει να το συμπληρώσω στην ανάρτηση. Καλό είναι τα έργα τέχνης να δηλώνουν τον δημιουργό τους. Και πάλι ευχαριστώ και πολλά μπράβο για τη δουλειά σου!
   Δήμος Φιωτάκης

   Διαγραφή
  2. ΤΟ "ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΌ" ΕΙΝΑΙ -ΣΕΠΑ-
   Κ ΕΤΣΙ ΥΠΟΓΡΑΦΩ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΜΟΥ.

   Διαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...