Τετάρτη 8 Μαΐου 2019

Παγκόσμια Ημέρα Ερυθρού Σταυρού και Ερυθράς Ημισελήνου!


 17 Απριλίου 2019


Η Παγκόσμια Ημέρα Ερυθρού Σταυρού και Ερυθράς Ημισελήνου γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 8 Μαΐου, ημερομηνία γέννησης του ιδρυτή του Ερυθρού Σταυρού, Ερρίκου Ντυνάν.


Η ιδέα προήλθε από την Εθνική Επιτροπή της Τσεχοσλοβακίας, η οποία το 1922 κήρυξε τριήμερη εκεχειρία κατά τη διάρκεια των εορτών του Πάσχα για την προώθηση της ειρήνης.
Κάθε χρόνο στις 8 Μαΐου, οι δύο οργανισμοί μάς υπενθυμίζουν τις τιτάνιες προσπάθειες που καταβάλλουν σε όλο τον κόσμο για την ανακούφιση των ανθρώπων από τις αρρώστιες, τους λοιμούς, τις καταστροφές και τους πολέμους.


Το μνημείο των φωτογραφιών βρίσκεται έξω από το Άλσος της Νέας Σμύρνης. Σχετικά με το μνημείο βρήκα τις παρακάτω πληροφορίες από την εξαιρετική εργασία μαθητών Γυμνασίου της Ευαγγελικής Σχολής της Ν. Σμύρνης για τα γλυπτά της πόλης.
ΤΙΤΛΟΣ: Μνημείο Εθελόντριας Αδελφής Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού
ΥΛΙΚΟ: Ορείχαλκος
ΓΛΥΠΤΗΣ: Θέλξη Θεοχάρη
ΤΟΠΟΣ: Δυτική είσοδος Άλσους Νέας Σμύρνης
ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΑ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΗΡΙΩΝ: 2010
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ: Αποτέλεσε πρωτοβουλία του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού για να τιμηθεί η προσφορά των αδερφών νοσοκόμων τόσο σε καιρό ειρήνης όσο και σε καιρό πολέμου. Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός ιδρύθηκε στις 10 Ιουνίου το 1877 με πρωτοβουλία της βασίλισσας Όλγας. Από τότε δεν έπαψε να δίνει το «παρών» στην ελληνική κοινωνία.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...