Σάββατο 9 Μαΐου 2020

Για πικνίκ μ.κ. (μετά την καραντίνα)!


8 Μαΐου 2020


Άρχισε η σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων της καραντίνας, λόγω του Κοροναϊού και ξεκινήσαμε για μια βόλτα στην βορειοανατολική πλευρά της Πάρνηθας. Προορισμός η Λίμνη Μπελέτσι στην Ιπποκράτειο Πολιτεία πάνω από τα Κιούρκα (Αφίδναι).


Όταν φτάσαμε στη λίμνη διαπιστώσαμε πως είχε αρκετό κόσμο. Έτσι πήραμε το δρόμο που πάει Κατσιμίδι και Βαρυμπόμπη, διασχίζοντας το υπέροχο δάσος της ανατολικής πλευράς του βουνού.
Σε κάποιο σημείο, που δεν είχε κόσμο αλλά όμορφη και δροσερή σκιά σταματήσαμε. Βγάλαμε καρέκλες και τα καλούδια που είχαμε μαζί, φτιάξαμε τα σάντουιτς, φάγαμε, καθαρίσαμε και ένα μήλο και αράξαμε στη δροσιά και στην ησυχία με μόνη παρέα το κελάηδημα των πουλιών.
Κάτσαμε κάμποση ώρα απολαμβάνοντας την αίσθηση του μη-εγκλεισμού και πήραμε πάλι το δρόμο προς Βαρυμπόμπη. Στη Βαρυμπόμπη κάναμε μια μικρή παράκαμψη και στην πλατεία πήραμε από ένα περίπτερο δύο παγωτά για να τελειώσει έτσι γλυκά η υπέροχη μέρα μας. Τον καφέ μας τον ήπιαμε στο σπίτι, προχωρημένο απόγευμα πια.
Μακάρι να μην ξαναζήσουμε πάλι και ποτέ τους περιορισμούς του τελευταίου διμήνου. Ήταν μια πρωτόγνωρη και πολύ δυσάρεστη εμπειρία. Μακάρι οι εμπειρίες μας, από εδώ και πέρα να είναι έτσι απλές, όμορφες και γαλήνιες σαν τη σημερινή.

Το βίντεο από τη βόλτα μας






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...