Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2013

Ο Φάρος της Πάτρας!


3-5 Ιανουαρίου 2013


Εκεί που σήμερα είναι ο μεγάλος μόλος του λιμανιού της Πάτρας υπήρχε παλιότερα μικρότερος. Στην άκρη του υπήρχε από τον 19ο αι. πέτρινος φάρος ο οποίος καταλάμβανε έκταση μόνο 4-5 τ.μ. Στη βάση του λειτουργούσε καφενεδάκι, στέκι όλων των κατοίκων της πόλης. Αυτά ως το 1972, όταν η χούντα αποφάσισε να γκρεμίσει το σύμβολο της πόλης. Για πολλά χρόνια, υπήρξε πάγια απαίτηση των κατοίκων το χτίσιμο και πάλι του όμορφου εκείνου κτιρίου. 

 


Η απαίτηση εκείνη έγινε πραγματικότητα στα 1999 αλλά σε άλλη θέση. Απέναντι από την εκκλησία του Αγίου Αντρέα. Το νέο κτίριο είναι πιστό αντίγραφο του αρχικού αλλά καταλαμβάνει μεγαλύτερο χώρο και η χρήση του δεν είναι πια αυτή του φάρου, αλλά μόνο για καφέ, ουζάκι και χαλάρωση ατενίζοντας τα γαλάζια νερά του Πατραϊκού στα πόδια σου και τις νότιες ακτές της Αιτωλοακαρνανίας απέναντι.

Και μια νυχτερινή άποψη


 

2 σχόλια:

  1. Απαντήσεις
    1. Στην Πάτρα έχω ζήσει πολλά χρόνια και την αγαπάω. Έχω μαζέψει υλικό και μαζεύω κάθε φορά που κατεβαίνω με σκοπό να κάνω μικρές παρουσιάσεις με "Εικόνες της Πάτρας!". Νάσαι καλά!

      Διαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...