Πέμπτη 4 Νοεμβρίου 2010

Ραβέννα, το Βυζάντιο στην Ιταλία!!


20 Αυγούστου 2009

-Ξύπνα έχουμε πολύ δρόμο. Δεν πρέπει να καθυστερούμε. Έχουμε 650 χιλιόμετρα μπροστά μας!
Δρόμο! Και τι δρόμο. Μερικοί από τους καλύτερους αυτοκινητόδρομους της Ευρώπης να απλώνονται για σένα ανάμεσα σε κοιλάδες, ψηλά βουνά και πεδιάδες. Το αυτοκίνητο να τρέχει ελεύθερο για να διασχίσει την απόσταση από τον Μέλανα Δρυμό στη Γερμανία μέχρι την Ίμολα της Ιταλίας. Μοναδική απιστία το σνομπάρισμα για άλλη μια φορά του μήκους 12 χιλιομέτρων τούνελ της διάβασης του Σαν Γκοντάρ στην Ελβετία. Μα όταν έχεις ένα τόσο μαγευτικό τοπίο στα 2100 μέτρα υψόμετρο είναι να χώνεσαι σε τρύπες;
Διαλέξαμε την Ίμολα για να μείνουμε 2 νύχτες στην επιστροφή για την Ελλάδα, για δύο λόγους. Είναι σε απόσταση «ασφαλείας» από το λιμάνι αναχώρησής μας, την Ανκόνα και είναι κοντά σε ένα από τα σπουδαιότερα αξιοθέατα του Παγκόσμιου Πολιτισμού. Τη Ραβέννα και τα ψηφιδωτά της.

ΓΙΑΝΝΕΝΑ, από πέτρα και νερό!!

27-30 Δεκεμβρίου 2009


Υπάρχει ένας τόπος φτιαγμένος από πέτρα και νερό. Το νερό αλλού στέκεται και φτιάχνει λίμνες και αλλού τρέχει και σμιλεύει την πέτρα φτιάχνοντας απαράμιλλα «έργα τέχνης»!
Χιλιάδες χρόνια πριν ο άνθρωπος έφτασε, άγνωστο από πού και πως, σε τούτο τον τόπο. Άντλησε από τη μάνα Γη χρησμούς, έχτισε κτίρια γύρω από τη λίμνη, που με το διάβα των καιρών έγιναν μια όμορφη πολιτεία με μεγάλη και πολυτάραχη ιστορία, στο νησί μέσα στη λίμνη όρθωσε μοναστήρια, ιστορώντας τα με άγιους της χριστιανοσύνης αλλά και της αρχαιότητας και στα φαράγγια που σμίλεψε το τρεχούμενο νερό έστησε πέτρινα γεφύρια να δρασκελά το ορμητικό ρέμα! Γεφύρια που στέκουν σε δυο, τρία ή και περισσότερα πόδια, δρασκελώντας με τη σειρά τους τον καιρό!
Γιάννενα!! Μια πόλη, ένας ολόκληρος τόπος!


ΑΜΦΙΑΡΕΙΟ ΩΡΩΠΟΥ

३0 Οκτωβρίου 2010

Πέρασαν 31χρόνια από εκείνο το Νοέμβρη που με φίλους πήγαμε να γνωρίσουμε ένα αρχαιολογικό χώρο που πρώτη φορά άκουγα το όνομά του।

ΑΜΦΙΑΡΕΙΟ!

Γιατί έφτιαξα αυτό το ιστολόγιο;Είμαι αυτό που θα 'λεγα ένας ταπεινός "συλλέκτης εικόνων". Εικόνων για όλες τις αισθήσεις. Και τη "συλλογή" μου την εμπλουτίζω συνέχεια με διάβασμα, μουσική και κυρίως ΤΑΞΙΔΙΑ.
Αυτό που λάτρεψα και λατρεύω όσο δεν παίρνει, είναι να ταξιδεύω! Έφτιαξα λοιπόν αυτό το ιστολόγιο για να μοιράζομαι με φίλους κάποιες από τις εμπειρίες μου από τα ταξίδια, και να λέω κάποια πράγματα για βιβλία που διάβασα και μου αρέσανε ή μουσικές που άκουσα και με "ταξιδέψανε". Ελπίζω να μπορώ να το εμπλουτίζω και να έχω έτσι τη χαρά
να μοιράζομαι τη "συλλογή" μου!!!!


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...