Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2012

Στη Στυμφαλία για γουρουνοπούλα!!

9 Δεκεμβρίου 2012

 (Σήμερα 11 Δεκεμβρίου είναι η Παγκόσμια Μέρα Βουνού. Γι αυτό και αυτή η "βουνίσια" ανάρτηση!)


Μπήκε ο Δεκέμβρης και αρχίσανε να σφίγγουν τα κρύα. Είπαμε να πάμε κι εμείς μια βόλτα, στα βουνά αυτή τη φορά. Αγριεύει ο καιρός και κάτι πιο χειμωνιάτικο είναι ότι πρέπει. Αν και δεν είμαστε πολύ του χιονιού, η ορεινή ατμόσφαιρα, ειδικά το χειμώνα, πολύ μας τραβά.
Το ραντεβού με τους φίλους μας από την Πάτρα είχε κανονιστεί αρκετές μέρες πριν και ήταν στην Κόρινθο. Ο καιρός και η επιθυμία για βουνό έριξε τελικά την ιδέα για Στυμφαλία. Όχι όμως από την κλασική διαδρομή μέσω Κιάτου αλλά μέσω Νεμέας.
Σύμφωνα με το μύθο ο Ηρακλής απάλλαξε τους κατοίκους της περιοχής γύρω από τη Στυμφαλία λίμνη από τα ανθρωποφάγα πουλιά με τα χάλκινα ράμφη, νύχια και φτερά που φωλιάζανε ανάμεσα στα καλάμια της λίμνης και έκαναν μεγάλες καταστροφές σε ανθρώπους, ζώα και σοδειές. Άλλος ένας άθλος του ημίθεου Ηρακλή! Σε εκείνα τα μέρη ανεβήκαμε εκείνη τη μέρα κι εμείς.
Ένα από τα πιο χαρακτηριστικά εδέσματα σε ολόκληρη σχεδόν την Πελοπόννησο είναι η «γουρουνοπούλα». Γουρουνόπουλο στη σούβλα φτιαγμένο με τέχνη περισσή, τόσο καλά ψημένο που το κρέας μέσα από την τραγανή πέτσα λιώνει κυριολεκτικά στο στόμα. Έχοντας ξαναπάει στη Στυμφαλία και έχοντας απολαύσει και τότε τη γουρουνοπούλα, η ιδέα έγινε αμέσως αποδεκτή και χωρίς καμιά αντίρρηση. Η βόλτα μας ξεκινάει λοιπόν.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...