Κυριακή 15 Αυγούστου 2021

Μενίρ, pasteis de nata και το παρεκκλήσι των οστών!

 Στη γη των μεγάλων θαλασσοπόρων!

Ταξίδι στην Πορτογαλία 2018. Μέρος 1ο, Evora.

22-23 Απριλίου 2018

 


1. Το απωθημένο και η πραγμάτωση του ονείρου.

Υπάρχουν κάποια απωθημένα, που σε τριβελίζουν, σε ζορίζουν και επιμένουν, μέχρι που γίνονται εμμονές Ένα τέτοιο απωθημένο γεννήθηκε μέσα μου το μακρινό 1995.

Απρίλης του 1995 και φεύγουμε με απευθείας πτήση με την TAP για τη Λισαβόνα. Είχαμε κερδίσει κάποιες μέρες στο νότο της Πορτογαλίας, στην τουριστική ναυαρχίδα της χώρας, το Algarve. Πριν όμως πάμε εκεί κάτω είχαμε κανονίσει μια μέρα (δύο νύχτες) στην πρωτεύουσα. Μείναμε στο κέντρο και γυρίσαμε κάποια μέρη, αν και τη μισή μέρα έβρεχε (Πορτογαλία). Έτσι έφυγα με το απωθημένο να δω τη Λισαβόνα με την ησυχία μου.

Πέρασαν 22 χρόνια, ταξίδεψα σε πολλές χώρες, κυρίως της Ευρώπης και τον Οκτώβρη η προσφορά της Aegean είναι η σπίθα που θα κάνει το απωθημένο, απόφαση. Συνεννοούμαι με τη Σοφία και στη συνέχεια παίρνω τηλέφωνο τους φίλους μας.

-Αποφασίσαμε ταξίδι στην Πορτογαλία για την άνοιξη. Είσαστε;

-Κάτσε ρε. Έτσι τα λένε αυτά;

-Καλά! Σκεφτείτε το. Εμείς πάντως θα πάμε.

-Εντάξει! Θα το κουβεντιάσουμε και θα σου πω.

-Μην το καθυστερείτε όμως, η προσφορά της Aegean τελειώνει.

Στις επόμενες μέρες ακολούθησαν πολλά τηλέφωνα και αποφασίστηκε το ταξίδι στη γη των μεγάλων θαλασσοπόρων. Θα νοικιάζαμε αυτοκίνητο για να κάνουμε ένα road trip με 12 διανυχτερεύσεις σε 5 διαφορετικά καταλύματα. Κάναμε ένα πρώτο σκαρίφημα και κλείσαμε εισιτήρια. Μιας και είχαμε κάποιους μήνες μπροστά μας αφήσαμε τα υπόλοιπα να τα κάνουμε με την ησυχία μας.

Βγήκανε στη φόρα οδηγοί και χάρτες, έψαξα στο ίντερνετ για πληροφορίες και ταξιδιωτικά οδοιπορικά (κάτι που συνεχίστηκε ως την τελευταία στιγμή αλλά και κατά τη διάρκεια του ταξιδιού) και αρχίσανε οι τροποποιήσεις στο πρόγραμμα, μέχρι την οριστικοποίησή του.

Στους επόμενους μήνες ψάξαμε και κλείσαμε αυτοκίνητα και καταλύματα. Στις αρχές Μαρτίου, η κόρη μας, που τις μέρες του ταξιδιού μας θα βρίσκεται στη Βαρκελώνη για τις σπουδές της, μας ενημερώνει πως θα μπορούσε να έρθει ένα τριήμερο μαζί μας. Το τριήμερο αυτό, συμπίπτει με το τριήμερο, που θα είμαστε στο Πόρτο. Κλείνει με τη Ryanair εισιτήρια Βαρκελώνη-Πόρτο-Βαρκελώνη, επικοινωνώ με το Χόστελ που είχαμε κλείσει στο Πόρτο για extra bed και αφού τακτοποιείται και αυτό είμαστε έτοιμοι. Λίγες εβδομάδες πριν το ταξίδι, μια αλλαγή στην πτήση της επιστροφής (14 ώρες αργότερα. Κερδίσαμε έτσι μια ολόκληρη μέρα) μας ανάγκασε να αλλάξουμε και την κράτηση για τα αυτοκίνητα. Και εκεί που νομίζαμε πως όλα είναι τακτοποιημένα, μια εβδομάδα πριν φύγουμε, έρχεται ένα μήνυμα από την Booking πως σταματά τη συνεργασία της με το κατάλυμα της πρώτης μας νύχτας στην Έβορα. Αντί να μας βρει άλλο απλά μας ανακοινώνει πως δεν θα χρεωθούμε κάτι (αυτό μας έλειπε). Νέο ψάξιμο να βρούμε κάτι άλλο και αφού έγινε κι αυτό κάνουμε το σταυρό μας να μην έχουμε άλλη αλλαγή.

Και δεν είχαμε!

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...