Κυριακή 31 Ιουλίου 2022

Ζιζ-Πάνορμος-Παλέρμο! 2

 Στο ένα «άκρο» της Τριακρίας!, Σικελία μέρος 2ο

(συνέχεια από Ζιζ-Πάνορμος-Παλέρμο! 1)

4 Οκτωβρίου 2019

 

Σηκωθήκαμε ξεκούραστοι και ορεξάτοι για μεγάλες βόλτες. Πριν όμως ξεκινήσουμε ας πούμε λίγα πράγματα για το νησί και την πόλη.

Η Σικελία είναι το μεγαλύτερο νησί της Μεσογείου και βρίσκεται στο κέντρο αυτής της υπέροχης, ιστορικής θάλασσας. Τα ευρήματα δείχνουν ότι κατοικείται από το 8000 π.Χ. και από το έδαφός της πέρασαν ΟΛΟΙ (!!!). Φοίνικες, Έλληνες, Ρωμαίοι, Βάνδαλοι, Οστρογότθοι, Βυζαντινοί, Άραβες, Νορμανδοί και άλλοι πολλοί, μέχρι που εντάχθηκε στο ενοποιημένο Βασίλειο της Ιταλίας το 1861. Περισσότερες πληροφορίες για την ιστορία του νησιού εδώ.

Η πρωτεύουσα του νησιού έχει κι αυτή πολύ μακριά ιστορία, που φυσικά σε μεγάλο βαθμό ακολουθεί αυτή της Σικελίας. Την ίδρυσαν οι Φοίνικες της Καρχηδόνας βαφτίζοντάς την Ζιζ. Αργότερα οι Έλληνες τη μετονόμασαν σε Πάνορμο και οι Άραβες γύρω στον 10ο αι της έδωσαν το σημερινό της όνομα, Παλέρμο. Περισσότερες πληροφορίες για την ιστορία της, εδώ

Η πολυτάραχη αυτή ιστορία της Σικελίας και του Παλέρμο είναι εμφανής σε κάθε βήμα. Όλοι οι λαοί που πέρασαν άφησαν τα έργα τους και δημιούργησαν αυτό το μοναδικό μίγμα που είναι η Σικελία.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...