Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου 2023

«Πέτρινα και ξυλώδη γλυπτά» στη Χόβολη!

 5-6 Σεπτεμβρίου 2023

 

 

Πάνε δυο χρόνια που είδα πρώτη φορά έργα της Παρθένας Τσανακίδου στο ξενοδοχείο Καρύστιον, στην Κάρυστο της Νότιας Εύβοιας και ζήτησα από τον ιδιοκτήτη του ξενοδοχείου την άδεια να τα φωτογραφήσω και να τα παρουσιάσω με μια ανάρτηση (4 γλυπτά της Παρθένας Τσανακίδου στο "Καρύστιον"!). Ήταν έργα που μου άρεσαν και έτσι γνώρισα το έργο μιας άγνωστης σε εμένα καλλιτέχνιδας.


Πριν λίγες μέρες είδα, εδώ στην Κάρυστο, μια αφίσα για έκθεση με έργα της Παρθένας Τσανακίδου με τίτλο «Πέτρινα και ξυλώδη γλυπτά» στη Χόβολη.

Άλλη μια πολιτιστική δράση στο καφέ αυτό της πόλης, που μας έχει συνηθίσει σε τέτοιου είδους ενέργειες και η πόλη είναι πολύ τυχερή που το έχει (δεν έχω καμιά σχέση με τη Χόβολη και δεν κάνω καμιά διαφήμιση. Έτσι για να μην έχουμε παρεξηγήσεις. Όμως το καλό πράγμα να λέγεται).

Το βράδυ της Τρίτης 5/9 πήγαμε στη Χόβολη μεγάλη παρέα, μετά το τέλος της 2ης μέρας του 6ου Φεστιβάλ ντοκιμαντέρ της Κινηματογραφικής Λέσχης Καρύστου

και κάτσαμε στη φιλόξενη αυλή, στο πίσω μέρος.

Ανάμεσα στα τραπέζια οι «λιπόσαρκες», «εξαϋλωμένες» μορφές των γλυπτών της Τσανακίδου, που παραπέμπουν ευθέως στο έργο του μεγάλου Ελβετού ζωγράφου και γλύπτη Αλμπέρτο Τζακομέτι.

Επειδή το φως ήταν πολύ χαμηλό ξαναπήγα το επόμενο μεσημεράκι και φωτογράφησα τα γλυπτά και το χώρο.

Λόγω της ώρας ο χώρος ήταν άδειος, αφήνοντας άνετο χώρο στα έργα.

Πόσο όμορφη αίσθηση να κάθεσαι και να πίνεις τον καφέ ή το ούζο σου ανάμεσα στα έργα τέχνης

ή και παρέα τους στο ίδιο τραπέζι!  Ευχαριστούμε τη γλύπτρια και τη Χόβολη

Η έκθεση θα είναι εκεί μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου. Αξίζει

 

 θα χαρώ να διαβάσω τα σχόλια σας




 

2 σχόλια:

  1. Σ' έναν κόσμο σχημάτων ,σκιών ,φωτός ........ Σ'εναν κόσμο όπου οι φόρμες ανατρέπουν την αλήθεια όπως συνήθως το βλέμμα μας αντιλαμβάνεται...........Στην ομορφιά ......στις φωτεινές ιδέες.....στο δημιουργικό συντριβάνι των πιο υπέροχων ιδεών!!!!!!Συγχαρητήρια.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φαντάζομαι τα συγχαρητήρια είναι για την καλλιτέχνιδα. Κατά τ' άλλα συμφωνώ με το ποιητικό κείμενο.

      Διαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...