Κυριακή 23 Απριλίου 2017

Η μπάντα…. της Ρωμαϊκής λεγεώνας!



12 Μαρτίου 2017


Κυριακή απόγευμα και γυρνώντας από το αεροδρόμιο της Σεβίλλης, που πήγαμε τη Μαριάννα για να γυρίσει στη Βαρκελώνη, είπαμε να πάμε μέχρι τη Βασιλική της Μακαρένα, στα βόρεια του ιστορικού κέντρου της πόλης. 

 
Αφήσαμε το αυτοκίνητο σε μια μικρή πλατεία περίπου 1 χμ από τη Βασιλική και μέσα από τα στενά της γειτονιάς με τις πολλές εκκλησίες, περπατήσαμε μέχρις εκεί.
Φτάνοντας είδαμε πολύ κόσμο μέσα κι έξω από την εκκλησία.
Αυτό όμως που μας έκανε εντύπωση, ήταν πως ο τόπος ήταν γεμάτος με Ρωμαίους λεγεωνάριους (!!!!). Τι τρέχει εδώ; Είναι τρελοί αυτοί οι Σεβιλλιάνοι!!


Η Παρθένος της Ελπίδας της Macarena (Virgen de la Esperanza de Macarena de Sevilla), γνωστή ως η Παρθένος της Μακαρένα ή απλά La Macarena είναι κάτι σαν την προστάτιδα της πόλης.

Στη Βασιλική της φυλάσσεται το άγαλμα της Παρθένου του 17ου αι και όταν γίνεται λιτανεία του, για οποιοδήποτε λόγο, χιλιάδες πιστών ακολουθούν, ανάμεσά τους και πολλές εκατοντάδες «Ρωμαίων στρατιωτών», οι περίφημοι «armaos» (αρματωμένοι). Λένε πως το θέαμα της λιτανείας της Μακαρένα τη Μεγάλη Παρασκευή, είναι ανεπανάληπτο.
Εκείνη τη μέρα, για κάποιο λόγο, που δεν γνωρίζω, ένας μεγάλος αριθμός armaos, με λάβαρα και κυρίως μουσικά όργανα, μιας και οι περισσότεροι ήταν μέλη μιας μπάντας, ήταν μαζεμένος στο χώρο του ναού, μέσα κι έξω.
Εμείς μπήκαμε να δούμε το ναό και σε λίγο είδαμε μια κινητικότητα και βγήκαμε.
Οι λεγεωνάριοι παρατάσσονταν και σε λίγο ξεκίνησαν με τη μπάντα να παιανίζει.

Βγήκαν από το προαύλιο της εκκλησίας και ακολουθούμενοι από το πλήθος
πέρασαν κάθετα τον κεντρικό δρόμο, που υπάρχει μπροστά. Εμείς δεν ακολουθήσαμε, παρά μείναμε για λίγο εκεί να τους παρακολουθούμε, μέχρι που χάθηκαν στο βάθος. Φαντάζομαι πως όλο αυτό γίνονταν για χάρη της Κυρίας και Μητέρας της Σεβίλλης (La Señora y Madre de Sevilla), της Macarena. Ave Macarena, ο λαός σου σε χαιρετά!!!
Μια μοναδική στιγμή στο ταξίδι μας στην Ανδαλουσία!!




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...