Τετάρτη 21 Αυγούστου 2019

Nana Simopoulos, World Jazz στην Κάρυστο!


18 Αυγούστου 2019



Κυριακή βράδυ στην πλατεία της Καρύστου είναι αραδιασμένα τα όργανα της μπάντας που σε λίγα λεπτά θα παίξει. Λίγος ο κόσμος στις καρέκλες. Οι περισσότεροι παραθεριστές προτιμούν τα ουζάδικα και τα μπαράκια της παραλίας. Ίσως φταίει και το είδος της μουσικής που θα ακούσουμε. World Jazz!! Χάθηκε κανένα νησιώτικο βρε αδερφέ να μερακλώσουμε καλοκαιριάτικα!


Σε λίγα λεπτά οι έξι μουσικοί πήραν τη θέση τους και η συναυλία άρχισε.
Η μουσική όμορφη, πέρα από τα συνηθισμένα, και οι λίγοι ακροατές, άλλοι με ενθουσιασμό, άλλοι μουδιασμένα χειροκροτούσαν στο τέλος κάθε κομματιού. Κάποια πιτσιρίκια ξεδίπλωναν το χορευτικό τους ταλέντο, εκεί μπροστά σε όλους.

Η συναυλία δεν κράτησε πολύ.
Σε άλλους άρεσε, άλλους τους άφησε αδιάφορους και κάποιοι λίγοι θεώρησαν το χρόνο τους χαμένο.
Προσωπικά ανήκω στους πρώτους.
Για μένα ήταν μια πολύ όμορφη και εποικοδομητική βραδιά.
Για τη Nana Simopoulos αντιγράφω από το σποτάκι του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών για τη συναυλία της εκεί, τον Ιούνιο που μας πέρασε.

«Η διεθνώς αναγνωρισμένη ερμηνεύτρια της world jazz Νάνα Σιμόπουλος και οι συνεργάτες της μεταμορφώνουν τη μουσική σε όχημα που μας ταξιδεύει στην Ινδία, τη Νότια Αμερική, την Αφρική, την Ασία και φυσικά στην Ελλάδα. Η μουσική της φημισμένης ελληνίδας μουσικού (φωνή, σιτάρ, κιθάρα, μπουζούκι), συνθέτριας και μαέστρου που ζει μόνιμα στη Νέα Υόρκη και θεωρείται μία από τις σημαντικότερες εκπροσώπους της world fusion, συνδυάζει ήχους και υφές από όλο τον κόσμο δημιουργώντας ένα μοναδικό χαρμάνι με επιρροές από διαφορετικές κουλτούρες του πλανήτη αλλά και από την ελληνική καταγωγή της Σιμόπουλος.»

Στη συναυλία στην πλατεία της Καρύστου εμφανίστηκε πλαισιωμένη από το σχήμα της, το World Jazz Music of Nana, το οποίο απαρτίζεται από τους:
Caryn Heilman, φωνή, πλήκτρα, κρουστά
Sam Marlieri, σαξόφωνα
Σόλης Μπαρκής, κρουστά
Κώστας Πατσιώτης, μπάσσο
Γιώργος Πολυχρονάκος, ντραμς

Μερικές ακόμα πληροφορίες για την καλλιτέχνιδα







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...