Παρασκευή 3 Ιανουαρίου 2020

2019, Ένας απολογισμός!



Το 2019 ήταν μια αρκετά «παραγωγική» χρονιά, ταξιδιωτικά, πολιτιστικά αλλά και από άποψη αναρτήσεων, από παλιότερα αλλά και νεώτερα ταξίδια.
Ξεκινάμε λοιπόν, τον απολογισμό της χρονιάς.


Η ταξιδιωτική μας δραστηριότητα συνοψίζεται σε 3 ταξίδια στο εξωτερικό, συνολικής διάρκειας 32 ημερών, 2 ταξίδια στην Ελλάδα, συνολικής διάρκειας 10 ημερών και 10 ημερήσιες εκδρομές, 7 από την Αθήνα και 3 από την Κάρυστο. Και φυσικά πήγαμε αρκετές φορές στην Κάρυστο και περάσαμε εκεί συνολικά σχεδόν 3 μήνες.
Τα πολιτιστικά μας «ταξίδια» ήταν συνολικά 10: 4 εκθέσεις εικαστικών, 3 συναυλίες, 2 θεατρικά έργα και μία παρουσίαση βιβλίου.

Όσον αφορά τις αναρτήσεις στο «δισάκι» ήταν συνολικά 62. Από αυτές 16 αφορούσαν το ταξίδι μας στις χώρες της Βαλτικής και την Αγία Πετρούπολη, το 2015. 39 αφορούσαν δραστηριότητες του 2019: 15 από τα ταξίδια στο εξωτερικό, 13 από τα ταξίδια και τις εκδρομές στην Ελλάδα και 11 πολιτιστικά «ταξίδια». Τέλος ήταν ο απολογισμός του 2018 και 6 αναρτήσεις με διάφορα θέματα (επέτειοι, ευχές, κλπ)
Αναλυτικά ο ταξιδιωτικός απολογισμός (πραγματικός και πολιτιστικός) της χρονιάς, που μόλις έφυγε έχει ως εξής:
Ιανουάριος- Φεβρουάριος
Ο χρόνος ξεκίνησε με τον απολογισμό ταξιδιών και αναρτήσεων του 2018 (https://disaki.blogspot.com/2019/01/2018.html)
Τον 1ο μήνα του χρόνου είδα δύο εκθέσεις:
την έκθεση ΜΕΤΑΞΟΤΥΠΙΕΣ του Σπύρου Παπασπύρου
και την Η ΑΥΛΗ ΤΩΝ ΘΡΑΥΣΜΑΤΩΝ του Γιώργου Γκέλμπεση
Στις 19 του μήνα πήγαμε ημερήσια στη Θήβα για να δούμε το καταπληκτικό Αρχαιολογικό της Μουσείο.
Μια απογευματινή βόλτα στο κέντρο της Αθήνας είχε σαν αποτέλεσμα μερικές όμορφες εικόνες και μια ανάρτηση
Το Φλεβάρη πήγαμε μια ημερήσια για να δούμε τον Αρχαιολογικό χώρο και το μουσείο στην Αρχαία Κόρινθο (https://disaki.blogspot.com/2019/03/blog-post.html)
και είδα την έκθεση λιθογραφίας της Σοφίας Λιβανού με τίτλο ΘΩΡΗΚΤΑ ΛΙΘΟΚΤΙΣΤΑ (https://disaki.blogspot.com/2019/03/blog-post_3.html).
Μάρτιος- Απρίλιος
Τη 2η εβδομάδα του Μαρτίου την περάσαμε στο ταξίδι στην Ιορδανία. Ένα ταξίδι, που αν και κοντινό ήταν πολύ ξεχωριστό. Ένα μικρό γκρουπ 4 ζευγαριών της ίδιας περίπου ηλικίας, εξασφάλισε ένα πολύ όμορφο ταξίδι με πολύ όμορφη παρέα.
κάστρα της ερήμου (https://disaki.blogspot.com/2019/12/blog-post.html),
Άγιοι Τόποι (Ιορδάνης, Madaba, όρος Nebo και Νεκρά θάλασσα) (https://disaki.blogspot.com/2019/12/blog-post_14.html),
και Aqaba.
Ο Απρίλιος είχε 3 εκδηλώσεις πολιτισμού:
1 Την παρουσίαση του βιβλίου της Μαρίας Μαυρικάκη ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ
2 την έκθεση των Γ. Γουρζή, Μ. Πεταλά και Ν. Ζήβα, ΦΑΚΕΛΟΣ DA VINCI, ΚΛΟΠΗ ΣΤΟ ΕΡΓΑΣΤΉΡΙΟ ΤΟΥ LEONARDO
3 τη συναυλία των ALCEDO FOLK BAND στην Zivasart Gallery
Στο δίμηνο αυτό πήγαμε 2 φορές στην Κάρυστο. Τέλος Μαρτίου και τον Απρίλιο για το Πάσχα.

Μάϊος-Ιούνιος
Τις πρώτες μέρες του Μαΐου ήμασταν στην Κάρυστο, λόγω Πάσχα. Στα μέσα Μαΐου, κάναμε με τους Ελβετούς φίλους μας, την Anita και τον Werner,
ένα υπέροχο πενθήμερο ταξίδι στην Ημαθία και τη Φλώρινα, για βόλτες και επισκέψεις σε οινοποιεία. Από αυτό το ταξίδι δεν έχω ακόμα γράψει το οδοιπορικό, μόνο μια μικρή ανάρτηση
Την τελευταία μέρα του Μαΐου, 5 λεπτά πριν αλλάξει ο μήνας, φύγαμε για ένα ξεχωριστό ταξίδι δύο εβδομάδων στην Ουκρανία, όπου επισκεφτήκαμε δύο πόλεις,
το Κίεβο
και το Lviv και τη Λευκορωσία, όπου επισκεφτήκαμε δύο πόλεις,
το Μινσκ
και το Brest και δύο κάστρα, που φιγουράρουν στη λίστα της Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO, τα
Mir
και Nesvizh. Και γι αυτό το ταξίδι δεν έχω γράψει. Μόνο αυτές τις μικρές αναρτήσεις.
Στα τέλη Ιουνίου πήγαμε στην Κάρυστο για καλοκαίρι.
Είδαμε το θεατικό έργο του Νίκι Σίλβερ ΧΟΝΤΡΟΙ ΑΝΤΡΕΣ ΜΕ ΦΟΥΣΤΑ, από την εφηβική ομάδα του πολιτιστικού οργανισμό του δήμου, «Ανεμοπύλες»
Ιούλιος-Αύγουστος-Σεπτέμβριος
Σχεδόν όλος ο Ιούλιος, όλος ο Αύγουστος και ο μισός Σεπτέμβριος, πέρασε στην Κάρυστο. Εξαίρεση 10 μέρες του Ιουλίου στην Αθήνα.
Τον Αύγουστο παρακολουθήσαμε τη συναυλία της NANA SIMOPOULOS (https://disaki.blogspot.com/2019/08/nana-simopoulos-world-jazz.html)
και ένα ρεμπέτικο βράδυ με τους μουσικούς φίλους μας και νέα παιδιά από την Κάρυστο (https://disaki.blogspot.com/2019/08/blog-post_23.html).
Από την Κάρυστο κάναμε 3 ημερήσιες εκδρομές, στα τέλη Αυγούστου και στο 1ο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου (https://disaki.blogspot.com/2019/09/blog-post_19.html).
Οκτώβριος
Ο Οκτώβριος είχε 2 ταξίδια εξαιρετικά. Στο πρώτο δεκαήμερο πήγαμε για μια εβδομάδα στη Σικελία.
Η βάση μας ήταν το Παλέρμο, όπου αφιερώσαμε τις 4 πρώτες μέρες και στη συνέχεια, με αυτοκίνητο, που νοικιάσαμε, κάναμε κάποιες ημερήσιες εκδρομές στους δύο κορυφαίους αρχαιολογικούς χώρους,
τον Ακράγαντα
και τον Σελινούντα. Επισκεφτήκαμε ακόμα
την Cefalu
και το Erice.
Τρεις μικρές αναρτήσεις για το ταξίδι αυτό, που περιμένει κι αυτό να γράψω το σχετικό οδοιπορικό.
Δυο μέρες μετά που γυρίσαμε από τη Σικελία, συναντήσαμε τους Ελβετούς φίλους μας και πήγαμε μέχρι τη Βραυρώνα και το Λαύριο, ενώ 5 μέρες μετά,
φύγαμε για 5 μέρες στη Θεσσαλονίκη, να δούμε το παιδί μας να δούμε παλιούς και νέους φίλους και να ξαναδούμε την πόλη. Το ταξίδι αυτό σε 5 μέρη
Νοέμβριος-Δεκέμβριος
Ο Νοέμβριος κύλησε με μια ημερήσια εκδρομή στο τέλος του,
στην περιοχή του Ανατολικού Παρνασσού (Δαύλεια-Ιερά Μονή Ιερουσαλήμ-Τιθορέα) (https://disaki.blogspot.com/2019/12/blog-post_3.html).
Ο Δεκέμβριος πέρασε με δύο ημερήσιες εκδρομές.
Μία στο μοναστήρι του Αγίου Γεωργίου ΑΡΜΑ, κοντά στη Χαλκίδα (https://disaki.blogspot.com/2019/12/1141.html)


και άλλη μία στην Αργολίδα για να επισκεφτούμε τις Μυκήνες, αλλά είδαμε κι άλλα (Αρκαδικό-Λυγουριό) (https://disaki.blogspot.com/2019/12/blog-post_17.html και https://disaki.blogspot.com/2019/12/blog-post_20.html).
Λίγο πριν αλλάξει η χρονιά, την άλλη μέρα των Χριστουγέννων είδαμε άλλο ένα θεατρικό. Το ΟΝΕΙΡΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗΣ ΝΥΧΤΑΣ του Ουίλιαμ Σαίξπηρ στο Βεάκη (https://disaki.blogspot.com/2019/12/blog-post_27.html). 

Το οδοιπορικό από ταξίδια προηγούμενων χρόνων, που έγραψα μέσα στο 2019 είναι αυτό του 2015 στις τρεις χώρες της Βαλτικής (11 αναρτήσεις) και την Αγία Πετρούπολη (5 αναρτήσεις), συνολικά σε 16 αναρτήσεις.

Ευχόμαστε και ελπίζουμε το 2020 νάναι γεμάτο υγεία και τουλάχιστον το ίδιο «πλούσιο», σαν το 2019, σε ταξίδια, πραγματικά και όχι.
Μεμονωμένες φωτογραφίες και στιγμιότυπα, από τα ταξίδια της χρονιάς υπάρχουν στο άλλο μου blog, το http://fototsepi.blogspot.gr  

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ!!



Θα χαρώ να διαβάσω τα σχόλιά σας





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...